Техеран твърди, че корабът Еъриис е свързан с Израел. Търговският оператор

...
Техеран твърди, че корабът Еъриис е свързан с Израел. Търговският оператор
Коментари Харесай

Иран превзе израелски кораб на милиардер

Техеран твърди, че корабът " Еъриис " е обвързван с Израел.

 

Търговският оператор Ем Ес Си удостовери, че плавателният съд е под ирански надзор и уточни, че работи със съответните управляващи в опит за връщането му в условия за сигурност и за определяне ориста на 25-членния му екипаж.

 

При следене на данни за собствеността на товарния транспортен съд, посредством свързани компании, се стига до израелския предприемач Еял Офер, показва Ройтерс.

 

По-рано Техеран съобщи, че ще предприеме дейности в отговор на въздушните удари против дипломатическата му задача в Дамаск на 1 април, за които твърди, че са дело на Израел.

Израелският външен министър Израел Кац дефинира иранските дейности като " пиратска интервенция " и прикани Европейския съюз и целия свободен свят да разгласят Иранската революционна армия за терористична организация и да наложат наказания против Иран.

Инцидентът стана на фона на засиленото напрежение в Близкия изток поради войната на Израел против " Хамас " в Газа, както и конфликтите с подкрепяни от Иран групировки в Ливан, Сирия, Ирак и Йемен.

Говорителят на израелските сили за защита Даниел Хагари предизвести:

 

" Иран ще понесе следствията, в случай че реши да усложни в допълнение обстановката. Израел е в нараснала бойна подготвеност. Готови сме да защитим Израел от по-нататъшна иранска експанзия, подготвени сме да отговорим ".

Израелската войска е атакувала обект в Газа, откъдето нощес са били изстреляни няколко ракети към Израел, които след това са били прехванати, както и база на " Хизбула " край южния ливански град Рихан.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР